top of page

Hyäryllistä – Kaikkea hyäryllistä WAM, Turku

Näyttely on avoinna 20.9.2020 saakka.



Taiteilijaryhmä Hyäryllisen tuotannossa yhdistyvät kollektiivinen ajattelu ja leikittely muodoilla, materiaaleilla ja kuvilla. Ryhmän teoksissa todellisuus on nyrjähtänyt humoristisella tavalla. Retrospektiivinen näyttely kurkistaa ryhmän taiteelliseen toimintaan 1990-luvulta tähän päivään.


Hyäryllisellä on kunnioitettava 30-vuotinen yhteinen taival. Ryhmän jäsenet Jouko Korkeasaari, Sari Koski-Vähälä, Heli Kurunsaari ja Harri Lukkari kohtasivat 1990-luvun alussa Limingan taidekoulussa Pohjois-Pohjanmaalla. Harri Lukkari oli mukana toiminnassa vuoteen 2008 saakka. Ryhmän jäsenet asuivat ja työskentelivät vuosia Turussa ja heillä oli Aninkaistenkadulla vuosina 1997-2004 yhteinen työhuone nimeltään Studio Hyäryllistä. Studio toimi sekä työ- sekä vaihtoehtoisena näyttelytilana. Taiteilijat ovat yhteisen taipaleensa aikana pitäneet kiinni käsillä tekemisestä ja prosessien hitaudesta. Teoksissa sulautuu yhteen yhdessä tekemisen ja pohtimisen ilo sekä toisaalta myös kiihtyvien kulutustottumusten tarkastelu. Teostensa välityksellä Hyäryllistä kommentoi tavarapaljouden ja kuluttamisen älyttömyyttä sekä turhuuden hyväksymistä osaksi elämää ilman kyseenalaistamista. Ryhmän nimi parodioi osaltaan tekemisen ja tuottamisen hyödyllisyyttä.



Recent Posts

See All

Grafiktriennal XVI

Nordic Contemporary Print Triennial 2020 29.8 - 1.11 2020 Kultturhus Luleå The Swedish Printmakers’ Association arranges in collaboration with Galleri Sander, Trelleborgs Museum and Luleå Art Gallery

bottom of page